Kirstine`s historie

Fra den voksne verden

Kristine er nu godt 21 år, og har i de sidste 3 år været i det voksne system, hvilket er meget anderledes, for det første er der jo mange flere brugere her.

Kristine får pension, mere end rigeligt, hun har allerede penge på bankbogen, hendes behov er små, det er svært at finde få ting hun kan bruge udover tøj, og hun vokser ikke mere ( l. 116cm, v. 16 kg). Dejlige cremer og andre personlige ting er gode for hende, lidt CD, DVD og video kan også bruges. Yougurt er det eneste hun vil spise, så slik, is og kager er ikke aktuelt.

Ud af pensionen betaler hun for kost, logi og pleje, ferie, kørsel og medicin.

Jeg er både personlig og økonomisk værge, hvilket jeg er meget glad for jeg blev. Det vakte modstand i sin tid, da jeg ønskede det, det var som om jeg mistroede systemet, jeg søgte statsamtet, og efter passende ventetid var det ok. D.v.s. jeg bestyrer hendes penge, og aflægger årligt regnskab til statsamtet.

Her er et billede af Kristine som moster, hun synes rigtig godt om små børn, Fredrik synes nu hendes kørestol er sjovere end Kristine.

Vedr. personlig værge, så giver det jo en del "magt" over Kristines liv, men jeg ser sådan på det, at jeg kender hende og hendes behov bedst, og der er virkelig mange forskellige meninger blandt plejepersonalet, så det er fint, ellers ville hun tit se mærkelig ud i tøjet, jeg synes jo også hun har brug for en personlighed og ikke alle de andres, så det bliver min smag, hun følger, så er hun ihvertfald pæn i tøjet, og det synes jeg betyder meget, når man er anderledes.

Kristine har nu boet i dette bofællesskab i 2 år, hun har ikke noget tilfælles med de andre, men der er ikke andre her i nærheden, Kristine kan jo meget lidt selv rent fysisk, hun kører sin kørestol mest med højre hånd, det er hun til gengæld ret god til, hun kan komme derhen hvor hun vil, ved at køre frem og tilbage. Kristine havde hjerneblødning som 3-4 årig med halvsidig lammelse, venstre hånd er aldrig kommet sig helt, måske skulle træningen have været hårdere, det er svært at sige.

Kristine er i et aktivitetstilbud om dagen, hun er hjemme 1-2 dage om ugen og jeg besøger hende midt på ugen, også for at hente vasketøj, det virker dejlig normalt at vaske for sin unge datter.

Jeg synes Kristine virker tilfreds med sit liv, hun er ikke utilfreds, når jeg kommer, sidder dog næsten altid for sig selv, ser TV eller lign. bliver glad når jeg kommer, og spørger om hun skal med hjem, når jeg er på besøg synger og læser vi eller går tur. Hun ved lige hvordan det forskellige personale er, og hvem hun kan få til lidt sjov med,

men der er desværre mange besparelser i systemet.

Kristine er sjældent syg, bortset fra mellemørebetændelse, som hun har haft 2-4 gange om mdr. siden hun var helt lille, hun har hul på begge trommehinder, så det fungerer som dræn, og gør derfor ikke ondt på hende. HUn har lidt småkramper ind imellem, men hendes epilepsi er godt reguleret m. Orfiril og Lacmital tbl.

Jeg har endelig her i foråret besluttet, efter mange års overvejelse og afprøvning, at Kristine ikke skal behandles med hormoner, hun fik menustration, og det synes jeg var uetisk for sådan en lille pige, at hun skulle bruge flere dage hver måned på de problemer, så der var jeg rigtig glad for at være værge, jeg talte selvfølgelig meget med vores faste børnelæge om det, men valget og hvad der dermed kan følge er mit, noget jeg må lære.

Det at være forældre til en pige i Kristines alder er både dejligt og tankevækkende og skræmmende.

Dejligt fordi hun er så sød og giver så meget igen, hendes smil er det dejligste, og mærke hendes hånd om halsen.

Tankevækkende fordi, hun jo er voksen og alligevel ikke kan klare sig selv og jeg skal til dels give slip på hende og lade andre overtage, svært, svært, men nok ikke umugligt, at finde et fornuftigt leje, men det tager vist lang tid.

Skræmmende fordi, hvis jeg ikke er der, hvem er der så, det at elske sit barn er så dejlig en følelse, at man også bliver bange for at ingen andre kan klare det ligeså godt, man kan bare tænke på hvor mange børn der har klaret dagplejesystemet.

Fra den voksne verden Kristines mor Anne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Website Baker